Konferans Hakkında



Doç. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU
Gelişen teknoloji, yeni bilgi ve beceriler elde etmek için insanları sürekli öğrenmeye mecbur kılmakta, yarınını da bugünden inşa etmeyi gerektirmektedir. Yeni teknolojilerin eğitimde kullanılması ve geleceğin teknolojilerini kullanacak insan gücünün yetiştirilmesi stratejik bir sorumluluğumuzdur. Eğitimde robotik, sanal gerçeklik, yapay zeka, öğrenen makineler, derin öğrenme, büyük veri analizi, endüstri 4.0 gibi yeni teknolojilerin konuşulduğu, yarışmaların yapıldığı Future Learning Konferansları başta akademisyenler olmak üzere
öğretmenlere ve öğrencilere yeni ufuklar açmaktadır. Teknolojiyi eğitimle buluşturan işletmelerin kendilerini güncellemeleri, ürünlerini hedef kitleleri ile buluşturmaları için fırsat sağlamaktadır. Ayrıca geleceğin eğitiminin ele alındığı Future Learning konferansları sonuçları ile eğitimde geleceği planlayacak politika geliştiricilere de ışık tutmaktadır.


Eğitimi dönüştürecek olan öğretmendir. Konusu “Eğitimde Dijital Dönüşüm” olan Future Learning 2018 Konferansı kapsamında bakanlığımızın da desteğiyle öğretmenlerimize eğitimde yeni teknolojileri ve yeni yaklaşımları içeren seminerler verilecektir. Her kesimden katılımcılarına katkı sağlayacağını ümit ettiğim bu konferansta buluşmak dileğiyle…


Prof. Dr. Sevinç GÜLSEÇEN
İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı
İlk Future Learning konferansını yaptığımız 2004 yılında, uzaktan eğitim ve e-öğrenme konuları Türkiye’de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin dışındaki yüksek öğretim kurumlarında yeni yeni telaffuz edilmeye başlanmış ve bir öğretim yöntemi olarak kullanılıp kullanılamayacağı tereddütleri yaşanmaktaydı. Oysa teknoloji öyle hızlı gelişmekteydi ki, bireyleri ve toplumları aynı hızla değişen dünya koşullarına hazırlamak pek çok araştırmacı ve akademisyenin, devlet ve özel sektör kurumunun ve sivil toplum kuruluşunun gündemine oturmuştu. İstanbul Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği bu konuda da duyarlılık göstererek, uzaktan eğitim ve e-öğrenme konularında yurtıdışındaki gelişmeleri türk akademisyen ve ilgililere aktaracak ve türk akademisyen, araştırmacı ve uygulayıcıların da kendi deneyim ve araştırma sonuçlarını paylaşacakları bir platform sağlamış ve bugün artık bir marka olmuş “Future Learning” konferansları doğmuştur.


İlk konferansımızda, aslında ilköğretim kurumlarının e-öğrenmeyi uygulamada daha cesaretli olduğu ortaya çıkmıştır. Bunu doğal bir sonuç olarak kabul etmek gerekir çünkü bireyleri değişen dünya koşullarına hazırlamak ilköğretim ve öncesinden başlamalı. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 7. Future Learning konferansımızda tam da bu durumu konu edinerek, “Eğitimde Dijital Dönüşüm” sürecini masaya yatıracağız. Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ile başarılı bir konferans gerçekleştireceğimize ve ülkemiz için çok faydalı sonuçlar alacağımıza yürekten inanıyorum.


Siz değerli araştırmacıları 11-14 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde ağırlamaktan onur duyacağımızı bir kez daha belirtir, konferansımızda birikte olmayı diler saygılarımı sunarım.


Dr. Aydın KOLAT
TBV Ankara Temsilcisi
Gelecekteki öğrenmeye ilgi duyan, merak eden, deneyimlerini paylaşmak isteyen değerli akademisyenler, özel ve kamu sektörü çalışanları, İnsan Kaynağı Bölüm sorumluları…

Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz Uluslararası Gelecekte Öğrenme Konferansı (Future-Learning 2018) 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul’da İstanbul Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Diğer yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Konferansın düzenleyicileri arasında yer alıyor..

Teknolojideki gelişmeler, buna bağlı olarak ortaya çıkan yeni meslekler, sosyal yaşantımızdaki değişiklikler, beraberinde eğitim teknolojilerinde de köklü değişikliklerin yapılmasını zorunlu hale getirdi. Bir taraftan kuşaklar arasında çatışma, diğer taraftan bilgi ve teknolojiyi iyi kullananlarla kullanamayanlar arasında ortaya çıkan sayısal bölünme, her yaşta bireyin sürekli olarak kendini geliştirmesi çözümünü ortaya çıkardı. Dijital dönüşümün tüm dünyaya hızlı bir giriş yaptığı günümüzde, kendini değişime uyduramayan yöneticilerin de çalışanlarıyla problemleri artıyor, bunun sonucu da verimlilik düşüyor..

İşte tüm bu problemlere 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında “Gelecekte Öğrenme Konferansında” çözümler arıyor olacağız. Bir tarafta bilimsel makaleler sunulurken, diğer tarafta çeşitli panellerde konusunun uzmanları ile bu güncel sorunlarımızı tartışıp çözümler arıyor olacağız.
Konferansımız ile ilgili detaylı bilgiye www.futurelearning.org.tr adresinden erişilebilir.
Konferansımızda buluşmak ümidi ile..


Prof. Dr. M. Erdal BALABAN
Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı
Başkan Yardımcısı

Türkiye Bilişim Derneği ve İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü öncülüğünde ilk defa 2004 yılında başlatılan Future Learning konferansımızın, bugüne kadar Enformatik Bölümü öncülüğünde devam ettirilmesinin kıvancını yaşıyoruz. Türkiye Bilişm Derneği (TBD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK) gibi Sivil Toplum Hizmetlerinin katkıları ve eşgüdümlü çalışmaları ile kapsamı ve hedef kitlesi genişletilmiş ve bugüne kadar sürdürülmüştür.

İlki 2004 yılında gerçekleştirilen Future Learning konferanslarımızın, geliştirilen yeni eğitim teknolojileriyle halen gündemde kalması ve bugüne kadar sürdürülebilmesi bir başarı örneği olarak gösterilebilir. Her konferansın içeriği geliştirilmiş ve konferansa katılım giderek artmıştır. Özellikle bu yılki konferansımız, yarışma, çalıştay, paneller, eğitim ve atölye çalışmaları ile daha da zenginleştirilmiştir.

Ayrıca FL2016 ile beraber bir sivil toplum örgütü olarak Toplum Hizmetleri Vakfı’nın (TOVAK) da dahil olması konferansımıza ayrı bir güç kazandırmıştır.
Konferansın gelecekteki eğitime ve öğrenmeye katkı sağlamasını, tüm eğitim sektörüne, üniversitelere, kurumlara, ilk, orta ve lise düzeyindeki okullara yararlı olmasını diliyorum.


Deniz TİRYAKİOĞLU
TBD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Bilişim Derneği kamu yararına çalışan bir dernek olup kurucuları, üyeleri ve gönüllüleri ile birlikte bilişim sektörünün başlangıcından beri üstlendiği liderlik, öncülük, danışmanlık görevlerini aynı heyecan ve hızla sürdürmektedir. Bizler Ulusal ve Uluslararası düzeyde ülkemizi çağdaş, güvenilir bir geleceğe ulaştırmak misyonu ile çalışmaktayız. Sektörü ve bireyleri teknolojik gelişim ve değişimlerden haberdar etmek, sorunlarının çözülmesine yardımcı olmak; ülke kalkınmasının bilgiye dayalı, verimli bir ekonomiye, toplum yapısının ise kişi ve kuruluşların verimli çalıştığı bir bilişim toplumuna dönüşmesine katkı sağlamak birincil görevimizdir.

Geleneksel eğitimin ağırlıkta olduğu günümüzde “teknoloji ve internet” eğitim ve öğretim dünyasına sunulan en önemli iki değerdir. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim ve öğretimde etkin ve verimli kullanılması ve bireysel öğrenmenin mümkün hale gelmesi sanal ortamda eğitimin geleceğini belirleyecektir. Bu amaç doğrultusunda Türkiye Bilişim Derneği olarak İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü ile beraber ilk defa 2004 yılında Future-Learning konferansını düzenledik ve bugüne kadar İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü, Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı ve diğer destek veren STK larımız ile başarılı bir şekilde devam ettirmekteyiz. Bu yıl 11-14 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Beyazıt İstanbul adresinde yedincisini gerçekleştireceğimiz Future-Learning “Uluslararası Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler 2018” Konferansı’ mızda eğitimde dijital dönüşümün dünyada ve Türkiye’ deki araştırmaların sunulacağı çalışmalardan ve yeni bir dönem açacak olan dijital teknolojilerden bahsedeceğiz. Konferansımıza tüm eğitim kurumlarını, STK’ları özel sektör ve kamu kurumlarını katılmaya davet ediyoruz. Katılımınız bizleri onurlandıracaktır

Bilmeye olan istek ile başlayan öğrenme, toplumsal yaşamı şekillendirmede temel unsur olmuştur. Teknolojinin gelişmesi ile öneminden hiçbir şey yitirmemiş, özellikle Bilgi Teknolojisi’nin etkisi ile öğrenme, farklı boyutlar kazanarak, günümüzde daha çok platformda ve daha sık tartışılmaya başlamıştır.

Bu konferansın düzenlenmesindeki amaç; gelecek için öğrenme alanındaki yeniliklerin sunulmasına ve tartışılmasına ortam sağlamaktır. Ayrıca öğrenmenin odağında bulunan ve onun temel varlık nedeni olan insanın yaşamboyu öğrenmesi ve nitelikli yetişebilmesi için en doğru, etkin ve verimli yöntemler, stratejiler, teknikler ve teknolojilerin geliştirilmesi için fikirlerin ortaya atılması ve tartışılması teşvik edilecektir.

Konferans ana teması olan Eğitimde Dijital Dönüşüm kavramı, geleceğin öğrenenlerini, öğrenme yöntemlerini ve öğrenme ortamlarını içermektedir. Konferansın amacı, ortak bir öğrenme platformu ve kültürü yaratmak için uluslararası kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve ortaklığı teşvik etmektir. Bu nedenle; gelecekteki öğrenmeye odaklanan katkılarınızı; bildiri ya da poster sunarak, panel ya da çalıştay düzenleyerek katılmanızla bekliyor ve bu katkılarınızdan güç alacağımıza inanıyoruz.

 ​       

Yürütme Kurulu
Sevinç Gülseçen (İstanbul Üniversitesi)
Aydın Kolat (Türkiye Bilişim Vakfı)
Deniz Tiryakioğlu (Türkiye Bilişim Derneği)
M. Erdal Balaban (Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı)
Organizasyon Komitesi
Ahmet Hançer (Enocta)
Ali Turan (Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı)
Ayşe Kula (MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü)
Cafer Uluç (İstanbul Üniversitesi)
Cahit Cengizhan (Türkiye Bilişim Derneği)
Çiğdem Selçukcan Erol (İstanbul Üniversitesi)
Kamil Topal (Balıkesir Üniversitesi)
Mehmet Albayrak (Süleyman Demirel Üniversitesi)
Murat Gezer (İstanbul Üniversitesi)
Mustafa Özhan Kalaç (Celal Bayar Üniversitesi)
Müge Adnan (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi)
Nilgün Tosun (Trakya Üniversitesi)
Seda Tolun (İstanbul Üniversitesi)
Zerrin Ayvaz Reis (İstanbul Üniversitesi)

Sekreterya
Elif Kartal (İstanbul Üniversitesi)
Serra Çelik (İstanbul Üniversitesi)
Zeki Özen (İstanbul Üniversitesi)
Fatma Önay Koçoğlu (İstanbul Üniversitesi)
Mehmet Selim Derindere (İstanbul Üniversitesi)
Emre Akadal (İstanbul Üniversitesi)
Nimet Kuyar (İstanbul Üniversitesi)
Seda Taş (İstanbul Üniversitesi)
Sibel Güveli Şentürk (İstanbul Üniversitesi)

Bilim Kurulu*
Ali Yazıcı (Atılım Üniversitesi)
Alptekin Erkollar (Sakarya Üniversitesi)
Aytekin İşman (Sakarya Üniversitesi)
Bilgin Metin (Boğaziçi Üniversitesi)
Burak Şişman (İstanbul Üniversitesi)
Christina Banou (Ionian University, Yunanistan)
Cahit Cengizhan (Marmara Üniversitesi)
Çiğdem Selçukcan Erol (İstanbul Üniversitesi)
Danguole Rutkauskiene (Kaunas University of Technology, Litvanya)
Emilia Janigova (Catholic University, Slovakya)
Emine Şenyuva (İstanbul Üniversitesi)
Eralp Altun (Ege Üniversitesi)
Erkan Çalışkan (Niğde Üniversitesi)
Eyüp Akçetin (Muğla Üniversitesi)
Fahriye Altınay (Yakın Doğu Üniversitesi)
Feza Orhan (Yıldız Teknik Üniversitesi)
Gonca Telli Yamamoto (Maltepe Üniversitesi)
Gülser Acar Dondurmacı (İnternet Teknolojileri Derneği)
Hafize Keser (Ankara Üniversitesi)
Hakan Tüzün (Hacettepe Üniversitesi)
Hedviga Palásthy (Catholic University, Slovakya)
Hulusi Gülseçen (İstanbul Üniversitesi)
İnci Zaim Gökbay (İstanbul Üniversitesi)
İrfan Şimşek (İstanbul Üniversitesi)
İsmail Özmen (İstanbul Üniversitesi)
Jan Guncaga (Comenius University in Bratislava, Slovakya)
Kamil Topal (Balıkesir Üniversitesi)
Kürşat Çağıltay (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Lina Yordanova (Trakia University, Bulgaristan)
M.Emin Mutlu (Anadolu Üniversitesi)
M.Erdal Balaban (Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı)
Malgorzata Pankowska (Katowice University of Economics, Polonya)
Mehmet Albayrak (Süleyman Demirel Üniversitesi)
Melih Engin (Uludağ Üniversitesi)
Murat Gezer (İstanbul Üniversitesi)
Mustafa Aksu (İstanbul Üniversitesi)
Mustafa Özhan Kalaç (Celal Bayar Üniversitesi)
Müge Adnan (Muğla Üniversitesi)
Natalija Lepkova (Vilnius Gediminas Technical University, Litvanya)
Nebahat Akgün Çomak (Galatasaray Üniversitesi)
Nergiz Çağıltay (Atılım Üniversitesi)
Nilgün Tosun (Trakya Üniversitesi)
Nurettin Şimşek (Ankara Üniversitesi)
Orhan Torkul (Sakarya Üniversitesi)
Pedro Isaias (Portuguese Open University, Portekiz)
Petros Kostagiolas (Ionian University, Yunanistan)
Piet Kommers (University of Twente, Nederlands)
Róbert Jager (Matej Bel University, Slovakya)
Robertas Damasevicius (Kaunas University of Technology, Litvanya)
Seda Tolun (İstanbul Üniversitesi)
Selim Yazıcı (İstanbul Üniversitesi)
Sevinç Gülseçen (İstanbul Üniversitesi)
Silvia Matusova (Catholic University, Slovakya)
Sushil K. Sharma (Ball State University, A.B.D.)
Ş. Alp Baray (İstanbul Üniversitesi)
Şeref Sağıroğlu (Gazi Üniversitesi)
Tarkan Gürbüz (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Vaidotas Trinkünas (Vilnius GediminasTechnical University, Litvanya)
Valentina Dagiene (Vilnus Üniversitesi, Litvanya)
Viera Bednarova(Catholic Üniversitesi, Slovakya)
Yalçın Özkan (İnternet Teknolojileri Derneği)
Zehra Altınay (Yakın Doğu Üniversitesi)
Zerrin Ayvaz Reis (İstanbul Üniversitesi)
Zeynel Cebeci (Çukurova Üniversitesi)
Zuhal Tanrıkulu (Boğaziçi Üniversitesi)
Zümrüt Ecevit Satı (İstanbul Üniversitesi)
* Bilim Kurulu Üyeleri isme göre alfabetik olarak sıralanmıştır.

Bilişsel Öğrenme
Bulut Tabanlı Sistemler
Büyük Veri
Dezavantajlı Gruplar
e-Devlet ve e-Öğrenme
Eğitimde Sayısal Uçurum
e-Öğrenme Sistemlerinin Ölçme ve Değerlendirilmesi
e-Öğrenmede Güvenlik Sorunları ve Çözümleri
e-Öğrenmede İçerik ve İçerik Tasarımı
e-Öğrenmede Kurumsal Strateji, Mevzuat, Standartlar, Akreditasyon ve Sertifikasyon
e-Öğrenmede Yeni Teknolojiler
e-Öğrenmenin Sosyolojik ve Psikolojik Boyutu
Etik
Giyilebilir Teknolojiler
Kitlesel Çevrimiçi Açık Dersler (MOOCs)
Kod Öğrenme
Mobil Öğrenme
Moderasyon ve Sınav için e-Öğrenme Stratejisi
Nesnelerin İnterneti (IoT)
Online Oyunla Öğrenme
Oyun Tabanlı Öğrenme
Oyunlaştırma
Robotla Öğrenme
Sanal Gerçeklik
Sanal Sınıf Uygulamaları
Sayısal Çağda Beklenen Öğrenci Nitelikleri
Sayısal Çağda Öğretmen Yeterlikleri
Sayısal Okur-Yazarlık
Sosyal Medya ve e-Öğrenme
Tersyüz Öğrenme
Uzaktan Eğitimde Yeşil Bilişim
Veri Madenciliği
Yapay Zeka
Yenilikçi Öğrenme

Mayıs 2010
Cenk Yapıcı
Uzaktan eğitim ve e-öğrenme
Telepati
Haziran 2010
Baykan Çallı
3.Future Learning Konferansı (FL2010) İstanbul’da düzenlendi
Telepati
Kasım 2012
Uluslararası ‘Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler Konferansı’ 4.kez yapılıyor
Telepati
Aralık 2012
Alper Uygun
IV. Uluslararası Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler ve E-Öğrenme 2012 Konferansı
Telepati

Beyazıt Kampüsü

Fatih / İstanbul (Eczacılık Fakültesi yanı)KONFERANS YERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:
1-Son varış noktası Beyazıt ve Vezneciler olan otobüs durakları Beyazıt Kampüsü’ne en yakın olan duraklardır.
2-Saraçhane durağından geçen otobüsler (Taksim, Eminönü, Yenikapı, Avcılar istikametlerinden gelen otobüsler) kullanıldığında, 15 dakikalık bir yürüme mesafesini göze almak gerekir.
3- Tramvayla geleceklerin Beyazıt durağında inmesi önerilir. Yolu bilenler için Laleli durağında da inmek uygun olacaktır.
4-Toplu taşıma araçlarında kullanmak üzere istasyonlarda satılan “İstanbul Kart” satın almanız size kolaylık sağlayacaktır.
5-Yenikapı-Hacıosman(M2) metro hattının Vezneciler durağı İstanbul Üniversitesi’ne ulaşmak için kullanılabilir. Ayrıca aynı metro hattının Yenikapı istasyonu Marmaray ile bağlantılıdır.

Şehir içi ulaşımda kullanılabilecek alternatif toplu taşıma araçları:

Avrupa yakasından geliş:
Metrobüs ile Cevizlibağ istasyonuna varıldıktan sonra tramvaya geçilerek Beyazıt durağında inilmesi önerilir.Anadolu yakasından geliş:
Vapur ile Eminönü, Karaköy veya Kabataş’a varıldıktan sonra tramvay ile Beyazıt istasyonuna gelmek mümkündür.

Şehir dışından ulaşımda kullanılabilecek alternatif toplu taşıma araçları:

Esenler otogardan geliş:
M1 Yenikapı–Atatürk Airport/Kirazlı hafif metro hattı ile Aksaray’a ulaştıktan sonra Yusufpaşa durağında tramvay hattına aktarma yapıp, Beyazıt istasyonuna ulaşmak mümkündür.
Otogardan ayrıca Beyazıt yönüne otobüsler de hizmet vermektedir.

Atatürk Havalimanı’ndan geliş:
Havalimanından hareket eden M1 Yenikapı–Atatürk Airport/Kirazlı hafif metro hattı ile Aksaray’a ulaştıktan sonra Yusufpaşa durağında tramvay hattına aktarma yapıp, Beyazıt istasyonuna ulaşmak mümkündür. Aynı metro hattı ile tramvay aktarması Zeytinburnu istasyonunda da yapılabilir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan geliş:
Kongre Merkezine en uzak olan bu havalimanı için şehre ulaşım imkanlarını havalimanı görevlilerinden sormanız önerilir.
Havalimanından Bostancı’ya belediye otobüsleri hareket etmektedir. Bostancı’dan deniz otobüsü ile Yenikapı veya Kabataş istasyonlarına ulaşabilirsiniz. Yenikapı’dan M2 metro hattı ile Vezneciler; Kabataş’tan tramvay hattı ile Beyazıt istasyonuna ulaşabilirsiniz.

Kadıköy veya Taksim’e transfer sağlayan ve havalimanından kalkan Havabüs otobüslerini kullanabilirsiniz. Kadıköy’den Kabataş’a ardından tramvaya aktarma yaparak Beyazıt durağında inebilir; Taksim’den ise metroyla Vezneciler durağına gelerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

 

Raylı ulaşım haritası için tıklayınız.

Havabüs otobüs saatleri için tıklayınız.

İDO tarifeleri için tıklayınız.


Otel adıWeb AdresiKonferans Merkezine Uzaklığı
Cankurtaran Öğretmen Evihttp://www.cankurtaranogretmenevi.com.tr/Araçla 16 dakika (4.4 km)
Yürüyerek 30 dakika (2.5 km)
Hotel Yiğitalphttp://www.yigitalp.com/Araçla 4 dakika
Yürüyerek 9 dakika (750 metre)
Inter Hotelhttp://www.hotelinteristanbul.com/Araçla 8 dakika (1.5 km)
Yürüyerek 14 dakika (1.1 km)
Hotel Zurichhttp://www.hotelzurichistanbul.com/Araçla 3 dakika
Yürüyerek 7 dakika (550 m)